Overijssels ambassadeursnetwerk ‘De Pioniers’ focust op sociale innovatie

Overijssels ambassadeursnetwerk ‘De Pioniers’ focust op sociale innovatie

Wat een bedrijf nodig heeft om vlot en effectief te reageren op de steeds sneller veranderende omgeving? Het antwoord weten onder andere zes ondernemers uit Overijssel, voorlopers in Sociale innovatie. Investeer in mensen en maak optimaal gebruik van hun kracht. Dat maakt een bedrijf dynamisch, beter in staat te werven en klaar voor de toekomst. In het nieuwe netwerk ‘De Pioniers, krachtclub voor ondernemend Overijssel’ pakken deze voorlopers de rol van ambassadeur. Ze delen ervaringen met ondernemers en zetten sociale innovatie op de kaart. Donderdag 29 juni heeft gedeputeerde Eddy van Hijum de eerste zes Pioniers benoemd en gaat het initiatief van de provincie Overijssel officieel van start.

De eerste Pioniers zijn Martin Hemmink (Hemmink, Zwolle), Elbert-Jan Hesse (Novon, Zwolle), Wim Swier (Food Connect en Kookjijofik, Almelo), Frank Landhuis (Almi, Vriezenveen) Antoinette Geusendam-Tanke (NTS Norma, Hengelo) en Hilbert Wiechers (Wiechers Wonen, Ommen/Dwingeloo). Deze zes Pioniers delen binnen dit netwerk ervaringen, tips en ideeën over sociale innovatie om motiveren andere ondernemers concrete initiatieven waar te maken. Deze verhalen staan online op het platform www.jijenoverijssel.nl/depioniers. Ondernemers kunnen de Pioniers ook persoonlijk benaderen.

Kookjijofik
Wim Swier van Food Connect en Kookjijofik is één van de Pioniers: “Tevreden medewerkers leveren tevreden klanten op. We selecteren nieuwe mensen niet op wat ze kunnen maar vooral op wie ze zijn. Daarna zorgen we dat ze zich geaccepteerd en gerespecteerd voelen. Zo halen we het beste uit onze nieuwe collega’s. Ziekteverzuimpercentage? Hebben we niet. Wel weten we wie er ziek zijn en geven we ze de aandacht die ze nodig hebben en verdienen.”

Innovatie
Met dit nieuwe netwerk ‘De Pioniers’, wil provincie Overijssel Sociale innovatie uitlichten en MKB ondernemers stimuleren gebruik te maken van elkaars ervaringen. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie van provincie Overijssel: “Dat economische ontwikkelingen snel gaan weten we allemaal, het gaat erom hoe bedrijven hierop anticiperen. In Overijssel zijn er ondernemers die uitblinken in innovatie, op technisch én op sociaal gebied. En juist dat laatste is belangrijk om de komende tijd op te focussen. Het blijkt dat 75% van het innovatiesucces in Nederland wordt bepaald door sociale innovatie en 25% door technische innovatie (bron: Erasmus Universiteit). Reden voor de provincie om hieraan aandacht te besteden. Dit doen we onder andere door ervaringsdeskundigen in te zetten als ambassadeur. En dat is nu precies waar het netwerk De Pioniers voor bedoeld is. Ik ben trots dat ik de eerste zes mag benoemen, laat al die ervaringen maar komen!”.

Het ambassadeursnetwerk De Pioniers is onderdeel van het programma versterken MKB en ondernemerschap, meer informatie over dit programma staat op www.overijssel.nl/mkb.

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram