Energietransitie: heel veel banen, gegarandeerd werk

“Geen kwestie van geld maar een bijdrage leveren aan de maatschappij”

Energietransitie: heel veel banen, gegarandeerd werk

‘Energietransitie, de overstap van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie, gaat in de nabije toekomst ook in de regio Zwolle een belangrijke rol spelen. Om van die overgang een succes te maken zijn heel veel nieuwe medewerkers nodig. Mensen met interesse in en affiniteit met techniek.

Bovenstaande tekst stond in de uitnodiging namens een aantal grote spelers op de energiemarkt, die in samenwerking met UWV en de gemeenten in de regio Zwolle op vrijdag 6 april een informatiebijeenkomst hadden georganiseerd.

Vanuit kansen denken
De bijeenkomst vond plaats bij Enexis in Zwolle en werd door ruim 40 werkzoekenden bezocht. Verder waren (grote) werkgevers aanwezig, die zowel regionaal als landelijk opereren. Een greep: Unica, BAM, Energiewacht, Van Gelder.
De aanwezigen werden welkom geheten door Remco Rooker, manager Productie Noord Infra van Enexis, die van wal stak met de oproep: “We hebben jullie nodig!” Hij benadrukte dat er de komende tientallen jaren gegarandeerd werk is voor gemotiveerde nieuwe medewerkers die vanuit kansen durven denken. Als je bereid bent in jezelf en je kennis en kunde te investeren, dan liggen de banen bij wijze van spreken voor het oprapen. Waarbij doorgroeien bijna vanzelfsprekend is. Eigen initiatief wordt daarbij zeer gewaardeerd.

Bijdrage aan de maatschappij
Om de voorgenomen energietransitie tijdig te kunnen opleveren én tot een succes te maken, zijn er heel veel mensen nodig. Om kabels te vervangen, gebouwen aan te passen, nieuwe wijken aan te leggen, zonnepanelen en slimme meters te plaatsen; van heel grote (infra-)projecten tot woningniveau. Alleen al in Overijssel moeten bijvoorbeeld 600 wijken ‘over’. Of wat dacht u van het – langs Overijsselse wegen – plaatsen en aansluiten van 25.000 laadpalen voor elektrische auto’s, waarvan 2000 dit jaar?
Volgens Rooker is werken aan de energietransitie “geen kwestie van geld maar een bijdrage leveren aan de maatschappij”. Goed en verantwoord met je vak bezig zijn.

Scholing
Om kandidaten tot Monteur Slimme meters of Monteur Koude Aanleg (om of bij) te scholen zijn er tal van mogelijkheden: leren én werken, of eerst leren en dan werken, afhankelijk van de capaciteiten van de kandidaten. En als er dan sprake is van een dienstverband, kunnen medewerkers blijven leren, zich blijven ontwikkelen. Scholing vindt intern of extern plaats; er wordt intensief met Deltion samengewerkt. Leeftijd is in dit geval geen issue; er zijn mogelijkheden voor starters en mensen die een paar jaar voor hun pensioen staan. Wat telt is motivatie en enthousiasme om de klus te klaren.

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram