Eerste Ommer open bedrijvendag start bij Larcom

Eerste Ommer open bedrijvendag start bij Larcom

Een kijkje achter de voordeur van bedrijven waar je anders geen zicht op hebt. Die kans biedt de eerste open bedrijvendag die op zaterdag 13 oktober in Ommen wordt gehouden. ,,Hardenberg en Dedemsvaart hebben al vaker zo’n gezamenlijke bedrijvendag gehouden waar veel publiek op af kwam, dat willen wij nu ook voor Ommen doen”, vertelt voorzitter Ron Nijhof van de Ondernemers Vereniging Ommen (OVO).

“Toen we het idee lanceerden kregen we al snel veel aanmeldingen”, vult Aline Hofstee van organisatiebureau Plan Effect aan. ,,Vanuit allerlei verschillende takken. Zo kan er achter de schermen worden gekeken bij technische bedrijven zoals de OCB, Krepla, Willpro en Installatiebedrijf Veldhuis, maar is ook de toeristische sector vertegenwoordigd door camping De Koeksebelt en de horeca via hotel De Zon.”

Op de foto: Nienke Freriksen (Larcom) geeft Ron Nijhof, Aline Hofstee, Tinus Broekroelofs en Stendert de Vries (v.l.n.r.) uitleg over een deel van de productie op deze sociale werkplaats. © Frank Uijlenbroek

Niet smerig
”Ommen telt vele fantastische bedrijven die velen nog niet kennen. Sommigen denken misschien nog dat een machinefabriek smerig en stoffig is, maar dat is al lang niet meer zo”, stelt Stendert de Vries van het Ondernemershuis Vechtdal, dat ook betrokken was bij de open dagen in Dedemsvaart en Hardenberg. “In Dedemsvaart waren er zo’n 4.500 belangstellenden, dat geeft wel aan hoe groot de behoefte is om eens een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven.”

Baan zoeken
“Deze dag is ook een prima kans voor mensen die werk zoeken of uitkijken naar een andere baan”, benadrukt Tinus Broekroelofs, adviseur van Werkgeversservicepunt Regio Zwolle. “Of je nou een uitkering hebt of van school komt, bij veel deelnemende bedrijven zijn vacatures. Tijdens de open dag heb je een prima gelegenheid om daar meer over te weten te komen, soms via ‘speeddaten’. Ook bieden meerdere bedrijven stageplaatsen voor scholieren en studenten.”

Fietsroute
Er is een route van circa 6 kilometer uitgestippeld langs de deelnemende bedrijven, die het handigste op de fiets maar eventueel ook lopend of met de auto kan worden afgelegd. Startpunt is Larcom aan de Vermeerstraat 1. In het restaurant van deze sociale werkvoorziening komen ook stands van de bedrijven die hun deuren niet zelf openen maar zich wel aan het publiek willen presenteren. Ook zijn hier activiteiten voor kinderen, zoals schminken, glittertattoos zetten en knutselen. De Larcom-mensen die in het groenonderhoud werken demonstreren hun vaardigheid met kettingzagen. “Onze mensen zijn heel trots dat ze hun werk mogen laten zien, het is al weer lang geleden dat hier een eigen open dag was”, vertelt marketingmedewerker Nienke Freriksen enthousiast. “Onze medewerkers hebben ook hun familie en vrienden uitgenodigd, dus dat wordt vast een gezellige drukke dag.”

Twintig bedrijven
Er hebben zich ca. twintig bedrijven als deelnemer aangemeld, andere bedrijven zijn nog welkom. Die kunnen zich nog aanmelden via de facebookpagina Open Bedrijvendag Ommen. De website openbedrijvendagommen.nl is inmiddels ook gelanceerd. De open dag is op zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 15.00 uur, de opening bij Larcom wordt verricht door burgemeester Hans Vroomen en OVO-voorzitter Ron Nijhof.

Bron: De Stentor, 12-09-2018

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn