Overijsselse Techniekuitdaging trapt af

Overijsselse Techniekuitdaging trapt af

‘Een tekort aan technisch vakbekwaam personeel in Overijssel? Dat probleem gaan wij oplossen!’
Dit was waar het zaterdag 6 oktober samen om ging, in aanwezigheid van ruim 60 gasten van Techniekpact Regio Zwolle. Dankzij een unieke samenwerking tussen technische sectoren, haar fondsen en de provincie Overijssel komt er € 1,6 miljoen beschikbaar voor bijna 500 vouchers voor werkzoekenden en werkenden in de techniek.

Aanwezig waren werkgevers, werknemers- en overheidsvertegenwoordigers en netwerkorganisaties. Zij waren op uitnodiging van Techniekpact Regio Zwolle aanwezig bij de aftrap van de ‘De Overijsselse Techniekuitdaging’. Een project waarin middelen van overheid en sectoren worden samengebracht om het tekort aan technisch vakbekwaam personeel aan te pakken.

200 van de 500 vouchers zijn gealloceerd voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de techniek, 250 vouchers voor scholing van werkenden in de techniek en 20 vouchers voor opleiding voor medewerkers tot parttime ‘hybride’ docent. De vouchers zijn bij een opleidingsinstituut inwisselbaar om een opleiding of ontwikkeltraject te bekostigen en zijn goed voor € 5.000 voor nieuwkomers in de sector, € 2.500 voor werkenden en € 3.000 voor aanstaande docenten.  Betrokken sectoren zijn maakindustrie, metaalnijverheid, technische installatiebranche, bouw, automotive en carrosseriebouw. De vouchers zijn beschikbaar voor heel Overijssel. Geïnteresseerd? Neem contact op met Robert Jan de Vries, rj.devries@otib.nl.

Robert Jan de Vries, voorzitter van de technische opleidingsfondsen, gaf aan hoe de samenwerking in korte tijd werd gerealiseerd. In de paneldiscussie, o.l.v. Rard Metz (regiosecretaris Koninklijke Metaalunie), onderstreepten gedeputeerde Eddy van Hijum, Klaas Sloots (wethouder Zwolle) en Lucien Perizonius (voorzitter Techniekpact Regio Zwolle) het belang van publiek private samenwerking in een tijd waarin sprake is van tekorten en overschotten op de arbeidsmarkt. Trotse gastheer was Regio Zwolle United waar Techniekpact Regio Zwolle een samenwerkingsverband mee heeft.

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn