‘Een gouden kans voor mij’

Leer-werktraject Verzorgende IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg officieel van start

‘Een gouden kans voor mij’

Clarissa Westhuis (48) kwam na een carrière in de administratie in 2016 werkloos thuis te zitten. “Mijn werkgever ging failliet. Ik heb daarna wel korte periodes gewerkt, maar nooit een vast contract gekregen.” Via UWV werd ze gewezen op het leer-werktraject voor Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijk Zorg. Donderdag 31 januari ontvingen Clarissa en haar klasgenoten het certificaat voor het voortraject van 10 weken, ter voorbereiding op de daadwerkelijke opleiding. Het leer-werktraject is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen twee mbo’s, acht werkgevers, gemeente Zwolle, UWV en Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn.

Omscholing
Het leer-werktraject heeft als doel om mensen vanuit een uitkeringssituatie de kans te geven zich te laten omscholen naar een baan in de zorg. “In dit werkveld is er een tekort aan personeel. Door het omscholen van mensen uit krimpsectoren naar de zorg, snijdt het mes aan twee kanten. We leveren een bijdrage aan het personeelstekort in de zorg en we helpen mensen aan een betekenisvolle baan,” vertelt Agnes Mulder van Deltion. Alien Telman, P&O-adviseur van InteraktContour kan dit beamen: “Voor Clarissa een mooie kans, maar ook voor ons als werkgevers. We zijn altijd op zoek naar gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Door dit traject volgen onze nieuwe medewerkers een opleiding van gemiddeld twee jaar en krijgen ze bij ons een leer-arbeidsovereenkomst aangeboden. Als ze de opleiding met een diploma afronden, hebben ze ook zicht op een vaste aanstelling.”

Speeddate
Tijdens een speeddate werden de kandidaten aan een instelling gekoppeld, waarna een capaciteitentest, loopbaan- en sollicitatiegesprek bij die instelling plaatsvond. Vervolgens startten de kandidaten met een voortraject en een stage. Alien: “Alle kandidaten die met het voortraject zijn gestart hebben vandaag het certificaat in ontvangst mogen nemen. Per 1 februari zijn acht leerlingen, die aan dit project gaan deelnemen, aangenomen bij InteraktContour. Nu gaan ze echt bij ons aan de slag en volgen ze de opleiding Verzorgende IG en/of Medewerker Maatschappelijke Zorg.”

Clarissa is erg blij met deze kans: “Mijn kinderen zijn zelfstandig, waardoor ik ook tijd heb om bijvoorbeeld onregelmatig te werken. Wat natuurlijk wel een voorwaarde is in deze sector. Daarnaast vind ik het fijn dat deze mogelijkheid mij geboden is, want werken met mensen heeft mij altijd aangetrokken. Ik ben weer op de arbeidsmarkt en mag een opleiding volgen. Een gouden kans voor mij.” Clarissa werkt inmiddels 24 uur per week bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land, waarvan ze 4 uur betaald krijgt om naar school te gaan. De overige 4 uur van de schooldag is investering van Clarissa’s eigen tijd.

Maatwerk
Dit leer-werktraject is een samenwerkingsverband van Deltion, Landstede, InteraktContour, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Driezorg, IJsselheem, Carinova, RIBW, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Juvenile Overcoming Trouble, UWV, gemeente Zwolle en Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn.

Meer weten over leer-werktrajecten in de zorg? Stuur een mail naar info@wspregiozwolle.nl

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram