Zij-instromers als calculatoren aan de slag in de bouw

Zij-instromers als calculatoren aan de slag in de bouw

Moeilijke situaties vragen om creatieve oplossingen. Waar haal je nieuwe medewerkers vandaan als deze binnen de branche bijna niet te vinden zijn? Juist, uit andere branches. Dat is exact wat Gertjan Veldkamp, directeur Verwerving Oost bij BAM Infra, dacht toen bleek dat het aantrekken van calculatoren een probleem werd. Infrabedrijven NTP en Van Gelder zagen hetzelfde probleem en gedrieën sloegen zij de handen ineen. Onlangs startten vijf zij-instromers bij deze infrabedrijven aan een opleidingstraject in samenwerking met BOB-KOB, het opleidingsinstituut uit de sector.

Baangarantie
De vijf nieuwe medewerkers starten aan een opleiding tot calculator in de infrawereld. Een compleet nieuwe omgeving als je in bijvoorbeeld de bankensector hebt gewerkt. Het omscholingstraject bestaat uit vier dagen werkend leren bij de bedrijven en een op maat gesneden opleidingsprogramma. Aan het einde van traject hebben de medewerkers een certificaat van Bouwend Nederland en een gegarandeerde baan.

Gezamenlijke inspanning
Gertjan Veldkamp: “Dit traject kent alleen maar winnaars. Wij vullen op deze manier vacatures in waarvoor het moeilijk is kandidaten. Maar belangrijker, we helpen mensen verder die op welke wijze dan ook in hun carrière zijn vastgelopen. We geven hen toekomstperspectief met baangarantie. Dat is niet alleen onze maatschappelijke plicht.”
Wethouder Jan Uitslag (gemeente Dalfsen): “Het is goed om te zien dat bedrijven en de overheid zich gezamenlijk inspannen om mensen verder te helpen en tegelijkertijd een probleem op de arbeidsmarkt op lossen. NTP, Van Gelder en BAM lopen hierin voorop.”

Veldkamp sluit niet uit dat deze aanpak ook bij andere functies gaat worden toegepast: “De krapte op de arbeidsmarkt dwingt ons om op creatieve manieren naar kandidaten te zoeken. Hoe mooi is het dat je als bouwbedrijven samen met Werkgeversservicepunt Regio Zwolle een traject kunt oppakken en elkaar weet te vinden.”

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram