Onderzoek ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’ nuttig voor werkgevers

Onderzoek ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’ nuttig voor werkgevers

In de afgelopen jaren heeft een groot aantal mensen een veilig heenkomen gezocht in Nederland, waaronder veel vluchtelingen uit Syrië. Verschillende organisaties zetten zich in om deze vluchtelingen te helpen een passende werkplek te vinden. Er is echter nog weinig bekend over wat daarbij effectief is. Doel van het project ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’ is hierover kennis op te bouwen en breed toegankelijk te maken.

Ook ontwikkelen van kennis en instrumenten voor werkgevers die Syrische vluchtelingen aan het werk willen helpen is een belangrijk doel. De onderzoekers gingen op zoek naar werkzame elementen en factoren die van invloed zijn bij het begeleiden naar werk en het duurzaam aan het werk houden. Dit deden ze door:

  1. Samenvatten beschikbare literatuur over toeleiding vluchtelingen naar werk en omgaan met etnische en culturele diversiteit in organisaties.
  2. Organiseren leernetwerk waarin betrokken organisaties ervaringen kunnen uitwisselen.
  3. Uitvoeren casestudies bij organisaties waar Syrische vluchtelingen aan het werk zijn. Verzamelen ervaringen uit het traject, vanuit perspectief werkgevers en vluchtelingen, organisaties, collega’s en leidinggevenden.
  4. Toegankelijk maken opgedane kennis.

Lezen, luisteren en kijken

Bron: website www.windesheim.nl

Ook interessante informatie op: https://www.werkwijzervluchtelingen.nl/

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram