Lokaal team voor Kamper ondernemers op zoek naar personeel

Werk maken van WSP Regio Zwolle: “Bellen naar Zwolle is bellen naar Kampen.”

Lokaal team voor Kamper ondernemers op zoek naar personeel

Werkgevers in Kampen die op zoek zijn naar personeel kunnen terecht bij het lokale team in Kampen van het Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle. Het team, dat werkt vanuit de locatie Gildestraat 1, kent de lokale arbeidsmarkt én heeft door de samenwerking met 13 regiogemeenten direct zicht op het volledige regionale arbeidspotentieel.

Of het nu gaat over werving en selectie of advies over subsidiemogelijkheden, WSP biedt werkgevers kosteloos en professioneel ondersteuning. “Ons doel is om samen met werkgevers meer banen voor meer mensen te realiseren. Een kans op werk is namelijk een kans om bij te dragen aan de maatschappij”, zegt adviseur werkgeversdienstverlening Hans Vermeer.
Ook maatschappelijk werkgever IMpact is vertegenwoordigd in het WSP-team van Kampen. “Een bundeling van krachten en expertise waarmee we het werkgevers makkelijker maken geschikt personeel te vinden en tegelijkertijd de kansen voor werkzoekenden mét en zonder een arbeidsbeperking vergroten’’, aldus Vermeer.

Ondernemers ‘ontzorgen’ is het belangrijkste doel volgens verantwoordelijk wethouder Jan Peter van der Sluis. Om dat te doen, moeten klantmanagers in de eerste plaats de kansen en mogelijkheden van mensen goed in beeld hebben. Verder moet je slim samenwerken binnen de gemeente, zodat een goede oplossing voor het personeelsvraagstuk onderdeel wordt van het vestigingsklimaat. En werkgevers moeten je makkelijk kunnen vinden.

Eén loket
“Tijdens werkbezoeken kreeg ik vaak de vraag: als ik mensen in dienst wil nemen die in jullie bestand zitten, waar moet ik dan naartoe bellen?” zegt Van der Sluis. Het antwoord op die vraag is sinds vorig jaar heel eenvoudig: naar WSP Regio Zwolle. Er is één digitaal loket en één telefoonnummer voor de hele arbeidsmarktregio Zwolle. Een bewuste keuze: “We maken nu echt werk van WSP Regio Zwolle.”
Door de samenwerking in de regio kan het lokale team de vraag van een Kamper werkgever meteen oppakken. Bellen naar Zwolle is bellen naar Kampen. Vermeer: “Wij krijgen de vraag door en plannen een afspraak.” Lokaal contact dus, maar wel met een regionaal netwerk. En daar gaat het om. “Hoe wij het aan de achterkant regelen daar moet de ondernemer niets van merken”, vindt Van der Sluis, “Die moet gewoon een match krijgen.”

Voordelen van een lokaal team
Vermeer ziet in de samenwerking tussen het lokale team en de regio vooral een manier om vraag en aanbod in de regio effectiever en efficiënter te matchen. En hij ziet nog een ander voordeel van een lokaal team. Doordat je elkaar ook sneller in het dagelijks leven in de stad of langs het voetbal- of hockeyveld tegenkomt ben je zichtbaar en benaderbaar.
Persoonlijk contact is heel belangrijk, benadrukt ook Van der Sluis. Zo kun je een relatie opbouwen. Adviseurs kunnen op die manier ook bedrijven en de cultuur binnen die bedrijven leren kennen. Die cultuur moet volgens hem het uitgangspunt zijn voor een succesvolle match.

Realistisch
In zijn eigen gesprekken met ondernemers wil hij realistische verwachtingen wekken over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat voorkomt volgens de wethouder teleurstelling aan beide kanten. “Wat ik graag zou zien is dat we samen kijken naar wat iemand wél kan en vervolgens proberen om de faciliteiten maximaal te benutten zodat iedereen een volwaardige plek krijgt.”
“Mijn overtuiging is dat er voor iedereen wel een plek is in de arbeidsmarkt”, zegt Vermeer. “Die overtuiging en die energie willen we als team ook uitstralen.” En sluit de vraag van de werkgever niet aan bij de afstand die er is dan is het de taak van WSP om die afstand te verkleinen. Dat vraagt ook iets van werkgevers. Hij trekt de vergelijking van de arbeidsmarkt met een snelweg waar we met z’n allen met hoge snelheid op rijden: “Laat je iemand meerijden of wil je hem direct op de snelweg achter het stuur hebben?”

Wethouder Van der Sluis zal in elk geval het maatschappelijke belang van een inclusieve arbeidsmarkt blijven benadrukken. Met de successen die al zijn geboekt wil hij ook andere werkgevers enthousiasmeren. “Wil je als ondernemer de kans aan mensen geven of niet, dat is voor mij altijd de cruciale vraag. En als ze daar ja tegen zeggen dan denk ik dat we een heel eind kunnen komen met elkaar.”

WSP Team Kampen: zichtbaar en lokaal!


  


WSP Team Kampen bestaat uit (v.l.n.r.): Esther Koek, Mariska van Woerden, Miranda van der Wolf en Hans Vermeer.

Contactgegevens
e-mail info@wspregiozwolle.nl | telefoon 038 7001205 | online https://wspregiozwolle.nl/contact

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram