Albert Heijn biedt springplank op regionale arbeidsmarkt

Werkgeverservicepunt Regio Zwolle en AH werken samen aan inclusiviteit

Albert Heijn biedt springplank op regionale arbeidsmarkt

Albert Heijn en regionaal Werkbedrijf Regio Zwolle hebben op donderdag 14 november een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om werkzoekenden in een kwetsbare positie bij Albert Heijnwinkels in de regio een werkplek te bieden. Participanten noemt Albert Heijn hen.

Ondertekening
De ondertekening vond plaats bij Albert Heijn in Kampen, onder grote belangstelling van het personeel. Namens Albert Heijn zette Simone Jansen, manager Participatie, een handtekening onder samenwerking. Het regionaal werkbedrijf Zwolle en Werkgeversservicepunt Regio Zwolle werden vertegenwoordigd door wethouder Jan Peter van der Sluis en Chef de Mission Renate Westdijk.

Aandacht voor de mens
Albert Heijn liep bij het realiseren van deze ambitie in het verleden vaak tegen verschillende regelingen aan. Dankzij de samenwerking met Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle kan de supermarktketen dit nu voor de hele regio Zwolle in één keer realiseren. “Wanneer de focus ligt op de overeenkomsten in plaats van de verschillen komen er mooie samenwerkingen tot stand”, aldus Simone Jansen.

Buddy’s
Elke nieuwe kandidaat krijgt een buddy die ervoor zorgt ervoor dat de nieuwe medewerker altijd terecht kan bij een collega met een luisterend oor waardoor knelpunten in de dagelijkse werkzaamheden worden weggenomen. De buddy’s krijgen een gedegen training om nieuwe collega’s te begeleiden en ondersteunen. Daarnaast heeft Albert Heijn eigen jobcoaches die wekelijks of naar behoefte ondersteuning op de werkvloer bieden. Mede door deze begeleiding ligt het personeelsverloop laag

Al 24 kandidaten geplaatst
De samenwerkingsafspraken gelden voor de supermarkten in de regio Zwolle die Albert Heijn zelf beheert. Franchiseondernemingen kunnen op de afspraken meeliften. Binnen de regio Zwolle zijn inmiddels 24 arbeidsplaatsen ingevuld. Gemiddeld werken deze medewerkers 22 uur per week en heeft 75% een vast dienstverband. Uit- en doorstroom worden direct opgevuld. Duurzaam werk betekent niet alleen het bieden van een (vast) contract maar kandidaten in staat stellen het hoogst haalbare uit zichzelf te halen en weerbaar te worden op de arbeidsmarkt.

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram