Kennismaken met rijksdiensten

17 maart 2020

Het gebouw van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Zwolle vormde woensdag 16 maart het decor van de vierde editie van de ‘Meet & Match Arbeidsparticipatie’. De bijeenkomst werd gefaciliteerd door Team Inclusief en Samenwerking Rijk Noord (SRN). Tijdens de bijeenkomst maakten 27 deelnemers met een registratie in het doelgroepregister kennis met leidinggevenden en andere vertegenwoordigers van vijf Zwolse rijksorganisaties. Behalve de NVWA waren ook de Belastingdienst, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Dienst Terugkeer en Vertrek vertegenwoordigd.

Ongedwongen kans

Bij de kennismakingen stonden functies voor administratief medewerkers centraal, met verschillende specialisaties op zowel mbo- als hbo-niveau. Voor de deelnemers was het een kans om op een ongedwongen manier meer te weten te komen over een organisatie. “Het is elke keer weer mooi om te zien dat deze manier van ontmoeten echt werkt”, vertelt Tanja de Haan die vanuit SRN betrokken is bij de organisatie. “We werken hierin nauw samen met bijvoorbeeld Werkgeversservicepunt Regio Zwolle, dat een belangrijke rol speelt bij de aanlevering van kandidaten.”

Kwaliteiten

“De opzet van de Meet & Match draait om netwerkverbreding, zowel voor de organisaties als de doelgroep”, aldus Tanja. “Deelnemers kunnen hun kwaliteiten en talenten presenteren. Eveneens kunnen ze een goed beeld krijgen van de werkzaamheden bij de betreffende rijksdiensten.” Marcel Riebel van Team Inclusief vult aan: “Deze manier van ontmoeten slaat zó goed aan dat we ook in andere delen van het land Meet & Matches voor arbeidsparticipanten organiseren.”

Bron: www.ubrijk.nl