Werving & selectie via webinars en video calls

Speeddates en sollicitatiegesprekken op afstand

Werving & selectie via webinars en video calls

Er is grote vraag naar CDD-specialisten. Deze Customer Due Dilligence-analisten checken voor grote financiële instellingen of klanten aan wet- en regelgeving voldoen. Klanten worden door en door geanalyseerd en de analist gaat op zoek naar mogelijke sporen van financiële criminaliteit. Om aan de vraag naar deze specialisten te kunnen voldoen worden regelmatig opleidingstrajecten opgestart.

Medio maart is een groot aantal werkzoekenden aangeschreven voor zo’n opleidingstraject. Selectie, opleiding en detachering van kandidaten zijn in handen van detacheerder Welten en Giuseppe Canu en Michiel Aangenendt van talentontwikkelaars De Kunners. Kandidaten (met HBO- of WO-diploma) kunnen bij o.a. ABN AMRO en Rabobank in Zwolle, CCV in Arnhem of de Handelsbank aan de slag.

Traject
Selectie vindt normaal gesproken plaats tijdens een informatiebijeenkomst en speeddates, waarna men d.m.v. een e-learning wordt getest of men voor het vak geschikt is. Is dat het geval, dan volgt een gesprek bij een bank. Is men daar aangenomen, dan volgt een interne opleiding van een week. Na afloop wordt een certificaat uitgereikt en gaat men bij de betreffende bank werkervaring opdoen. Afhankelijk van de bank wordt gebruikgemaakt van het scholingsprotocol, van waaruit de kosten voor de opleiding tot nu toe worden gefinancierd.


Alles anders
Er bleek veel belangstelling voor de functie te zijn; er waren maar liefst 28 serieuze sollicitaties! Boven verwachting, zeker gezien de inmiddels ontstane Coronacrisis. Na een voorselectie door De Kunners bleven uiteindelijk 13 kandidaten over.
De informatiebijeenkomst zou op 27 maart plaatsvinden, waarbij de kandidaten meer informatie over functie en traject zouden krijgen. Daarna zou er gelegenheid zijn voor speeddaten met Welten en een bank. Dat alles kon vanwege de huidige situatie niet doorgaan, dus is er besloten op 3 april twee webinars te organiseren. Ook sollicitanten vanuit Amersfoort en Amsterdam deden daaraan mee; in totaal waren er 22 deelnemers.

Inzetten van webinars en video calls om een wervingstraject in deze tijd toch doorgang te laten vinden, blijkt een nuttig en creatief alternatief voor groeps- en 1-op-1-gesprekken.

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram