Uitvoering TOFA biedt in Zwolle werk aan 55 werkzoekenden

8 juni 2020

Om de nieuwe, tijdelijke regeling TOFA (Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten) snel en adequaat te kunnen uitvoeren, gaan met ingang van 22 juni 55 werkzoekenden bij UWV in Zwolle aan de slag. Op de afdeling Uitkeren zullen ze in een aantal maanden zoveel mogelijk aanvragers van dienst zijn. De TOFA is o.a. bedoeld voor ontslagen flexwerkers die geen recht hebben op WW en net buiten de al bestaande noodmaatregelen naar aanleiding van de coronacrisis vallen.

Gigaklus

De gehele werving- en selectieprocedure vond plaats binnen het tijdbestek van één week. Een gigaklus. In die korte tijd hebben adviseurs WSP en WW-dienstverlening ongeveer 400 werkzoekenden (in WW en bijstand) benaderd, waarvan er vervolgens ruim 80 hebben gesolliciteerd. Na sollicitatiegesprekken en een digitaal assessment is aan 12 werkzoekenden een arbeidsovereenkomst aangeboden. De overige nieuwe medewerkers zijn aangebracht door drie uitzendorganisaties.

Perspectief

Voor meerdere kandidaten, die soms al langere tijd op zoek waren naar een mooie baan, betekent dit een carrièreswitch met perspectief voor langere tijd. Aansluitend aan de eerste periode wordt aan hen die dat willen – en bij gebleken geschiktheid – de mogelijkheid geboden om zich verder te ontwikkelen, inclusief opleiding, in de functie van medewerker Uitkeren.