Aanpakkers aan de slag bij Staatsbosbeheer

Weer groep echte buitenmensen in de natuur aan het werk

Aanpakkers aan de slag bij Staatsbosbeheer

Na het prachtige project in Punthorst kon WSP Regio Zwolle voor Binnenwerk/Staatsbosbeheer weer een groep werkzoekenden bemiddelen naar een baan in de natuur. Met een jaarcontract op zak werken sinds 1 oktober acht nieuwe ‘medewerkers bos- en natuurbeheer’ in de Engbertsdijksvenen nabij Kloosterhaar.

Lekker buiten in de natuur werken
Staatsbosbeheer zocht voor het onderhoud van de bos- en natuurterreinen in Salland en Twente een groep echte buitenmensen die de handen uit de mouwen willen steken en het geen probleem vinden in de vaak natte omgeving te werken, in alle weersomstandigheden. De vacatures waren bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Natuurwerkdag
Bijna 20 belangstellenden deden eind augustus mee met een ‘natuurwerkdag’, waar ze informatie over het werk kregen en ook zelf in het veld aan de slag moesten. De werkzaamheden bestaan o.a. uit snoeien, harken, schoffelen, planten, rooien en kappen. Daarnaast wordt assistentie gevraagd bij de inspectie en reparatie van bruggen, steigers en meubilair. De natuurwerkdag was meteen een goede test: het stormde en regende pijpenstelen.

De werkgever
De nieuwe medewerkers zijn in dienst bij Binnenwerk, de participatieorganisatie voor mensen met een arbeidsbeperking binnen de Rijksoverheid. Binnenwerk realiseert banen in teamverband voor opdrachtgevers, zoals Staatsbosbeheer. Meer informatie op www.ubrijk.nl/binnenwerk en op www.staatsbosbeheer.nl.

Bronnen: De Toren Hardenberg, website Gemeente Hardenberg.

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram