Inclusieve werkgevers houden ook nu hun deuren open

2 november 2020

In maart van dit jaar kon de ‘Dag van de 1000 voorbeelden’, een initiatief van VNO-NCW om ‘inclusieve’ werkgevers in het zonnetje te zetten, vanwege de coronacrisis niet doorgaan. In plaats daarvan werd de week van 26 t/m 30 oktober de ‘Week van de 1000 voorbeelden’. Adviseurs en accountmanagers van WSP Regio Zwolle hebben meer dan 60 bedrijven en instellingen bezocht, ‘live’ en online. Net als vorig jaar was het ook nu een echt regiobreed evenement: van Raalte tot Meppel en van Oldebroek tot Hardenberg werden inclusieve werkgevers in het zonnetje gezet. En ook nu ging een aantal wethouders mee op bezoek.

De bezochte werkgevers konden de pluim zeer waarderen. Zij bieden kansen aan mensen met een arbeidsbeperking en zien voordelen in een divers personeelsbestand. Dat komt onder andere tot uiting in deze opmerkingen:

“Het geeft mij voldoening, de mensen een passende werkplek te kunnen bieden binnen ons bedrijf. Zij hebben soms een andere kijk om zaken en dat maakt het werken met hen zo interessant. Bovendien hebben we het erg gezellig met elkaar.” (Postuma, Kampen)

“Het is vanzelfsprekend dat deze mensen worden opgenomen binnen ons bedrijf. Dit doen we al jaren.” (Nedair, Kampen)

“Mooie aanvulling, en we leren gelukkig elke dag.” (Bottenberg, IJsselmuiden)

“Deze mensen kunnen meer dat we denken. De eerste van de 6 krijgt in maart 2021 een contract voor onbepaalde tijd.” (Green Products, Kampen)

“IKEA is voor iedereen. IKEA Zwolle vindt het belangrijk om zich te laten zien als een goede buur en maatschappelijk betrokken te zijn in de regio. Vanuit deze gedachte willen we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven. Iedereen kan een kans krijgen ongeacht achtergrond.” (IKEA, Zwolle)