Logistiek: daar zit toekomst in!

18 maart 2021

Bedrijven in de sector Transport & Logistiek komen handen te kort. Ook in de regio Zwolle is er meer dan voldoende werk; er zijn echter veel vacatures die niet (tijdig) kunnen worden vervuld. Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Deltion College hebben daarom de handen ineen geslagen en het ‘Voorschakeltraject Logistiek’ opgezet. Dit traject moet werkzoekenden gaan interesseren voor het vak van logistiek medewerker. Het traject biedt een opleiding van 12 weken waarna óf direct aan het werk kan worden gegaan óf in de mbo-opleiding Logistiek Medewerker kan worden ingestroomd.

Veel logistieke bedrijven in de regio Zwolle hebben al aangegeven een bijdrage aan dit traject te willen leveren. Zij bieden stageplaatsen aan zodat kandidaten een kans krijgen hun toekomst op te bouwen in de sector Transport & Logistiek.

Aanbod bedrijven

  • Gedurende 12 weken 2 dagen per week een of meerdere stageplaatsen en begeleiding.
  • Garantie op vervolg stageperiode in een BBL-traject óf een baangarantie voor minimaal 6 maanden.
  • Hulp bij persoonlijke groei van kandidaten en inzet t.b.v. groei logistieke sector in de regio Zwolle.

Deelnemers aan het traject krijgen:

  • gedurende 12 weken 2 dagen per week les in basiskennis logistiek en zijn direct inzetbaar;
  • gedurende 12 weken een opleiding tot heftruck- en reachtruckchauffeur, incl. EPT (via BLOM opleidingen, Zwolle);
  • de kans om in contact te komen met hun toekomstige werkgever.

Aan het Voorschakeltraject Logistiek zijn voor zowel werkgevers als  werkzoekenden geen kosten verbonden. Heeft u interesse of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Thamàr Pol, adviseur WSP Regio Zwolle, thamar.pol@uwv.nl, 06 52699372.