Meet & Greet XXL: nuttig, nodig en inspirerend

Werkgeversontbijt, masterclass en netwerkgesprekken

Meet & Greet XXL: nuttig, nodig en inspirerend

Dinsdag 2 maart stond in het teken van de Meet & Greet XXL, het digitale ontmoetingsplatform voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers die open staan voor nieuwe medewerkers die wat extra begeleiding nodig hebben. De Meet & Greet XXL in de arbeidsmarktregio Zwolle was een coproductie van Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle en Onbeperkt aan de Slag.

De dag begon met een ontbijt waarbij zo’n 40 werkgevers online aanwezig waren. De sfeer was informeel en nadat Saskia Rosmalen (directeur Onbeperkt aan de Slag) iedereen welkom had geheten, werd meteen de Mentimeter ingezet. De uitkomsten kunt u hier nalezen: Ontbijtsessie Meet&Greet XXL Zwolle

Actieve ambassadeur
René de Heer, wethouder van centrumgemeente Zwolle en voorzitter van de arbeidsmarktregio Zwolle, brak daarna het ijs door een persoonlijke ervaring te delen. Hij moest eerlijkheidshalve bekennen dat de gemeente Zwolle het als werkgever in het kader van de Banenafspraak niet zo goed doet. Hij zegde toe zich actiever opstellen om dit te veranderen; hij wil daarbij echt een ambassadeursrol vervullen. “We moeten gaan voor kennis delen, een gezamenlijke ambitie en moeten aangesproken willen worden.” Die ambitie kan een mooie opening zijn om daadwerkelijk ‘de handschoen op te pakken’ en ervoor te zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking bij de gemeente Zwolle aan de slag komen. Saskia Rosmalen gecomplimenteerde hem met zijn bijdrage en verklaarde dat hij de meest inspirerende wethouder was die ooit voor dit doel had gesproken.

Voorbeeldwerkgever
Vervolgens nam Jonneke Sterk, bedrijfsleider bij Cycloon Post & Fietskoeriers, de deelnemers mee in hoe je medewerkers vertrouwen moet geven om zichzelf te zijn en zich verder te ontwikkelen. Cycloon is in 2002 opgericht en heeft duurzaam en sociaal ondernemer altijd als nummer één prioriteit gezien. Waarbij het belangrijkste uitgangspunt altijd is: ‘Wat wil je, wat kun je en wat heb je daarvoor nodig?’ Kortom, de mogelijkheden van mensen. Het bedrijf werkt met eigen jobcoaches die dicht bij het werk en de werknemers staan. Cycloon gaat voor mens en ontwikkeling.

Social impact
Niels ten Hagen, social impact spits van Onbeperkt aan de slag, startte met een filmpje en de opmerking ‘Speciaal zijn is helemaal niet leuk’. Die opmerking kwam bij de toehoorders binnen. Niels heeft ervaring als rolstoelhockeyer op internationaal niveau, trainer, sportbeleidsmedewerker en ondernemer. Vanuit zijn ervaringen is hij gestart met een eigen bedrijf ‘Bijzonder ondernemen’ die o.a. vanuit re-integratie startende ondernemers begeleidt.

Masterclass
Tijdens het ontbijt meldden zich nog vijf werkgevers aan voor de Masterclass Inclusie o.l.v. Sven Romkes van ABN Amro en Michèle de Vries van Vodafone/Ziggo. In totaal hebben 15 werkgevers aan deze masterclass deelgenomen.

Meet & Greet XXL
Bijna 120 werkzoekenden en 50 werkgevers waren ingepland voor gesprekken tijdens de digitale Meet & Greet. Vooraf hadden werkzoekenden aangegeven met welke werkgevers ze wel in gesprek wilden gaan. Sommigen hebben 1 gesprek gevoerd, anderen wel 5. De hele middag was er een virtueel Werkcafé open, waar iedereen even een pauzemoment kon pakken. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel vervolggesprekken er zijn gepland.

Positieve reacties
Zowel van werkzoekenden als van werkgevers kwamen positieve reacties binnen. Van een werkgever: “Via deze weg wil ik je laten weten dat ik het gisteren een erg leuke dag vond! De ontbijtsessie was erg inspirerend en interessant, daarnaast heb ik de middag erg leuke gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten. Ik zie zeker mogelijkheden voor een vervolggesprek binnen onze organisatie. Het lijkt mij erg leuk om wanneer jullie weer zoiets organiseren voor de regio Zwolle hier weer bij aan te sluiten.”

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn