NOW: Vraag voor 31-10-2021 uw definitieve berekening aan

NOW: Vraag voor 31-10-2021 uw definitieve berekening aan

Heeft u een tegemoetkoming NOW ontvangen voor de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020)? Dan heeft u nog tot en met 31 oktober 2021 om een definitieve berekening aan te vragen.

Definitieve berekening
Het bedrag dat u heeft ontvangen is een voorschot, gebaseerd op uw geschatte omzetverlies. Nu uw daadwerkelijke omzetverlies bekend is, kan UWV uw definitieve tegemoetkoming berekenen. Uit de definitieve berekening blijkt of u nog geld van UWV krijgt of dat u een bedrag moet terugbetalen. U moet deze definitieve berekening wel eerst zelf bij UWV aanvragen. Als u geen definitieve berekening aanvraagt, dan moet u de volledige tegemoetkoming terugbetalen.

Derden- of accountantsverklaring
Als u een voorschot heeft ontvangen van € 20.000 of meer, of als uw definitieve tegemoetkoming hoger is dan € 25.000, dan moet u een derden- of accountantsverklaring meesturen met uw aanvraag. Controleer zelf of u een verklaring net uw aanvraag mee moet sturen. Houd er rekening mee dat het opvragen van een derden- of accountantsverklaring veel tijd kan kosten. Laat deze daarom op tijd opstellen zodat u voor 31 oktober 2021 de definitieve berekening kunt aanvragen.

Afzien van de tegemoetkoming
Wilt u afzien van uw tegemoetkoming? Dat kunt u doen door in het aanvraagformulier van de definitieve berekening een omzetverlies van minder dan 20% in te vullen. Ook als u een hoger percentage omzetverlies had. U hoeft dan de rest van het formulier niet in te vullen en ook geen derden- of accountantsverklaring mee te sturen. Wel moet u dan de volledige tegemoetkoming terugbetalen.

Aanvragen definitieve berekening NOW eerste aanvraagperiode

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn