Meer inzicht in de Banenafspraak

Masterclass voor onderwijspartners voorziet in behoefte

Meer inzicht in de Banenafspraak

In het kader van de samenwerking tussen de Start.route en Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle verzorgen UWV en WSP in november en december vijf op maat gemaakte masterclasses ‘Banenafspraak’ voor ruim 60 onderwijsprofessionals, werkzaam bij diverse onderwijsinstellingen in de regio Zwolle en Dronten.

Streven naar meer inclusiviteit en diversiteit
WSP Regio Zwolle biedt begeleiding en ondersteuning aan werkgevers die naar inclusiviteit en diversiteit in hun personeelsbestand streven. WSP helpt hen bij de werving van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en dat zijn dus ook jongeren vanuit een onderwijssituatie. In de masterclasses, waar o.a. kennisspecialisten Banenafspraak van UWV aan het woord zullen komen, wordt uitleg gegeven over wat WSP kan betekenen in het naar werk helpen van deze groep. Met de masterclasses krijgen docenten en stagebegeleiders meer inzicht in mogelijkheden voor jongeren die de stap naar werk maken en daarbij ondersteuning kunnen gebruiken.


Enthousiaste reacties
Dat de masterclass in een behoefte heeft voorzien blijkt wel uit de reacties van onderwijsprofessionals die hebben deelgenomen. Bram Vermeer, stagecoördinator Talentstad/mentor PrO: “Ik dacht al redelijk wat te weten, maar wat is het dan goed zo’n masterclass te volgen. Het gaat er tenslotte om de leerling/jongere op de arbeidsmarkt goed weg te zetten met de kennis die we samen hebben. Zeer waardevol!” De reactie van trajectbegeleider VSO de Twijn Herman Kappert: “Veel informatie, duidelijk gepresenteerd. Veel bekend maar toch voor een ieder opfrissend.” Wouter Bos, trajectbegeleider VSO Hengeveld College, zegt: “Verhelderend en verdiepend. Wet en regelgeving vertaald naar de realiteit van alledag. Fijn om samen naar mogelijkheden en oplossingen voor onze doelgroep te kijken. Robert Hulsman, docent StartCollege, is ook enthousiast: “Veel termen die je in de dagelijkse praktijk tegenkomt kregen nu een duiding.” Henry de Jong, stagebegeleider De Ambelt: “Een verlicht kompas in het dichte bos van de regelgeving.”

Henk Kouwenhoven, presentator van de masterclass en landelijk adviseur Banenafspraak UWV, geeft tenslotte aan: “Alleen samen kunnen we mooiste en kortste route van school naar passend werk uitstippelen.”

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram