12 nieuwe ‘Harries’ om collega’s extra aandacht te geven

"Het heeft mij handige handvatten en nieuwe inzichten opgeleverd."

12 nieuwe ‘Harries’ om collega’s extra aandacht te geven

Begin april hebben 12 deelnemers de ‘Harrie Helpt-training succesvol afgerond en mogen zichzelf dus een echte ‘Harrie’ noemen. Bij zo’n mooi eindresultaat hoort natuurlijk ook een certificaat, dat door Ben Platzer, directeur van Praktijkschool De Maat, werd overhandigd.

‘Harrie’ staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend, Eerlijk. Uit onderzoek is gebleken dat succesvolle participatie op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd zodra iemand met extra ondersteuningsbehoefte wordt begeleid door een Harrie op de werkvloer. Tijdens de 2-daagse training leren de deelnemers hoe ze de ideale begeleiding aan zo’n collega kunnen bieden. De Harrie Helpt-trainingen in de arbeidsmarktregio Zwolle worden kosteloos aangeboden door Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Start.route.

Deelnemer aan het woord
Wat vonden de deelnemers van de training? En hoe passen zij het geleerde toe op de werkvloer? Daar vertelt deelnemer René van Breemen graag meer over. Als mede-eigenaar van Sketz Uitzendwerk, werkt hij regelmatig samen met kwetsbare jongeren en jongvolwassenen.
“Mijn collega heeft deze training eerder gevolgd en was erg enthousiast. Aangezien wij deels met deze doelgroep werken, leek het mij een goed idee om deze training ook te volgen. Ik vond interessant, ’t heeft mij handige handvatten en nieuwe inzichten opgeleverd. Zo ontdekte ik dat ik bepaalde dingen al goed doe, omdat ik dit vanuit mezelf gewoon heel logisch vind. Maar ik heb ook geleerd dat ik sommige dingen beter op een andere manier kan aanpakken, dat is waardevol.”, aldus René.
Door de training heeft hij ook meer geleerd over het bewaken van zijn eigen grenzen. “Ik stel me van nature heel betrokken op. Daardoor ga ik in de begeleiding soms verder dan eigenlijk de bedoeling is. Zo heb ik weleens van een uitzendkracht zijn huissleutels gekregen, omdat hij bang was zich te verslapen. In zulke gevallen kunnen mensen in de privésfeer ook een rol spelen. En in andere situaties is het bijvoorbeeld verstandig om bepaalde professionals aan te haken. Dit zijn handige inzichten die ik heb opgedaan. Maar ik zal altijd een betrokken werkgever blijven; ik zie niet wat iemand níet kan, maar ik zie wat iemand wél kan!”

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram