Met Barista-skills kun je heel veel kanten op!

Kansen op baan in horeca of catering vergroten

Met Barista-skills kun je heel veel kanten op!

Een Barista (Italiaans voor ‘barman’) houdt zich beroepsmatig bezig met het vakkundig bereiden van koffie, zoals espresso, cappuccino en verschillende lattes. Hij/zij heeft kennis van bonensoorten, kent alle bereidings- en serveertechnieken en streeft steeds naar een zo goed mogelijke kwaliteit van de koffie.

Het beroep van Barista is de afgelopen jaren erg populair geworden. Er zijn steeds meer gespecialiseerde koffiezaken die een Barista in dienst hebben. Ook ‘gewone’ restaurants, brasserieën, lunchrooms en zelfs personeelsrestaurants hebben steeds vaker een professionele Barista in dienst, die zich fulltime bezighoudt met bereiden en serveren van de beste koffie.

Baristatraining
In samenwerking met Douwe Egberts, Koffie Leute en Provincie Overijssel hebben we aan een selecte groep van 4 kandidaten een professionele Barista-training aangeboden, geheel kosteloos. De training is bedoeld voor mensen die al in de horeca en/of catering werken of dat graag willen.

Inmiddels hebben de 4 kandidaten op 14 oktober de training glansrijk doorstaan. Ze werden bijgepraat over de wereld van koffie en leerden hoe ze een mooie ‘Baristakoffie’ kunnen maken. Met de training vergroten ze hun kansen op een baan in horeca en catering.

Deel dit via:

Contact

Heeft u hulp nodig?
Neem contact met ons op:

038 7001205 stuur een email

Social media

Twitter LinkedIn Instagram