Videoserie WSP

Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle is als publieke dienstverlener van vele markten thuis. We weten de weg in wet- en regelgeving, subsidies en voorzieningen. We zetten een stapje meer voor werkgevers die inclusief (willen) ondernemen en die diversiteit hoog in het vaandel hebben. We doen extra ons best om werkzoekenden met een arbeidsbeperking of een andere barrière (weer) aan de slag te helpen.

Videoserie ‘Wat kan WSP voor u doen?’

Met bijna 45 professionals, werkzaam bij 15 gemeenten en UWV in de arbeidsmarktregio Zwolle, is er altijd een aanspreekpunt in de buurt. Op deze website kunt u alles lezen over onze kosteloze dienstverlening. Maar u kunt ons nu ook via video’s volgen. Op gezette tijden plaatsen we hier filmpjes over interessante onderdelen van onze dienstverlening, zoals (verkorte) opleidingstrajecten, begeleiding op de werkvloer of kandidaten voor uw vacatures. Collega-werkgevers en (ex-)werkzoekenden komen aan het woord, en WSP-adviseurs vertellen wat ze voor u kunnen doen.

Introductie

In de eerste video vertelt Luuk de Boer, programmanager Inclusie binnen Human Capital Agenda, over onze dienstverlening in het algemeen. Voor welke doelgroepen we een stapje extra zetten, wat we kunnen betekenen op het gebied van bijvoorbeeld arbeidsmarktinformatie en over onze sectorspecialismen.

Statushouder aannemen? ‘Durf het een keer te doen’

In video 2 zijn we o.a. in gesprek met Richard Smits, HR Manager bij Biscuit International in Dalfsen, die tegen collega-werkgevers zegt: “Durf het een keer te doen”. Zijn ervaring met Tsegay, inmiddels een zeer gewaardeerde medewerker en collega, is ronduit positief. Smits is realistisch over de hobbels en belemmeringen maar ziet dat het loont als je je als bedrijf verdiept in de cultuur en manier van leven. Dat kweekt begrip en kan de integratie in het bedrijf vergemakkelijken. Marjolein Thoma van het Expertisecentrum Nieuwkomers legt uit wat er voor werkgevers mogelijk is; van een goede voorbereiding tot taalondersteuning tot begeleiding op de werkvloer.