De Participatiewet

De Participatiewet en de Banenafspraak

In 2015 is de Participatiewet ingegaan. Het doel van deze wet is meer banen voor meer mensen, ook voor mensen met een ziekte of arbeidsbeperking. Om dit te realiseren hebben de overheid en het bedrijfsleven beloofd om tot 2026 in totaal 125.000 banen te realiseren voor mensen met een ziekte of arbeidsbeperking. Deze banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer. Bekijk het filmpje voor een beknopte uitleg.

Aan de slag met de Participatiewet

U wilt voortvarend aan de slag met de Participatiewet? Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP) ondersteunt u in dit proces. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden, de kansen, zonder uw bedrijfsrendement uit het oog te verliezen. Onze arbeidsanalyse geeft u meer inzicht in werkprocessen die wellicht nog efficiƫnter kunnen worden ingericht. Vraag direct een adviesgesprek aan.

Arbeidsanalyse

Met een arbeidsanalyse ontdekt u eenvoudig welke taken u kunt laten uitvoeren door werkzoekenden met een arbeidsbeperking. We kijken bovendien naar subsidiemogelijkheden. Op deze manier kunt u invulling geven aan de banenafspraak van de Participatiewet. Voor advies, neem contact op via dit formulier.

Geschikte kandidaten

U geeft invulling aan de banenafspraak van de Participatiewet als de nieuwe medewerker is opgenomen in het doelgroepregister (download PDF) van UWV. In de PDF kunt u zien welke kandidaten onder de banenafspraak vallen.

Kosteloos advies WSP Regio Zwolle

Wij maken het u makkelijk. Bij WSP krijgt u altijd kandidaten aangeboden die binnen de doelgroep vallen. Daarbij is onze dienstverlening voor werkgevers kosteloos. Informatie of advies aanvragen? Vul het contactformulier in.