Samenwerkingspartners

Voor werkgevers in de regio Zwolle is WSP het centrale aanspreekpunt. Of het nu gaat om aannemen van personeel, advies over beschikbare subsidies of informatie over de regionale arbeidsmarkt, onze adviseurs staan met raad en daad voor u klaar.

Wilt u sociale voorwaarden, eisen en/of wensen bij de inkoop van diensten, werken of leveringen opnemen? Door samen te werken met bedrijven die een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt, geeft u vorm aan Social Return On Investment (SROI). Bij de samenwerkende gemeenten binnen WSP Regio Zwolle is afgesproken om op een eenduidige manier met SROI te werken. Lees meer over SROI.

Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Dalfsen, Elburg, Hardenberg, Hattem, Kampen, Meppel, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland, Zwolle en UWV. Door deze samenwerking kunnen wij werkgevers in de regio Zwolle nog beter voorzien van passend personeel. Voor u als werkgever betekent dit dus één loket voor al uw arbeidsmarktvragen. Vragen? Neem contact met ons op.

Uitvoering werkgeversdienstverlening

Een aantal gemeenten in de regio Zwolle heeft de dienstverlening aan werkgevers uitbesteed aan een uitvoerende partner. Voor de gemeenten Zwolle en Kampen zijn dat respectievelijk de arbeidsontwikkelbedrijven Tiem en Impact. Deze partijen conformeren zich aan regionale afspraken in het kader van werkgeversdienstverlening. Verder zijn er samenwerkingen met andere arbeidsontwikkelbedrijven in de regio, zoals Larcom (Ommen) en Noordwestgroep (Steenwijkerland).

Samenwerking WSP en Start.route

In het kader van werkgeversdienstverlening in de arbeidsmarktregio Zwolle werkt WSP Regio Zwolle al een aantal jaren samen met Start.route, waarin jongeren en (jong)volwassenen die door verschillende redenen een moeilijke start in het onderwijs hebben gehad worden begeleid. Zo bieden we in gezamenlijkheid kosteloos de training ‘Harrie Helpt’ aan werkgevers aan, zodat (nieuwe) collega’s adequate ondersteuning en begeleiding op de werkvloer kunnen krijgen. 


Informatie voor professionals Start.route:

Samenwerking werkgeversdienstverlening – Start.route
Masterclass Banenafspraak onderwijs