Veelgestelde vragen

Welke gemeenten zijn vertegenwoordigd in WSP Regio Zwolle?

Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Dalfsen, Elburg, Hardenberg, Hattem, Kampen, Meppel, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland, Zwolle en UWV.

Zijn aan de diensten van WSP kosten verbonden?

De dienstverlening van WSP is geheel kosteloos.

Hoe lang duurt het voordat ik een geschikte kandidaat heb?

U kunt altijd een zoekperiode afspreken met WSP. Wij kunnen niet voorspellen wanneer er een geschikte kandidaat wordt gevonden. De ene vacature wordt sneller opgevuld dan de andere, dit ligt aan de beschikbare kandidaten en de vacature.

Hoe meld ik een vacature aan?

U kunt uw vacature aanmelden door een mail te sturen naar info@wspregiozwolle.nl  Als u een vacature bij WSP aanmeldt krijgt u een adviseur toegewezen. Deze adviseur belt u of komt bij u langs om de vacature met u door te nemen en afspraken te maken.

Welke voordelen biedt een jobcoach?

Een jobcoach helpt uw werknemer (met een afstand tot de arbeidsmarkt) bij het inwerken. Na afloop heeft u er een ingewerkte en zelfverzekerde nieuwe medewerker bij. De jobcoach maakt een persoonlijk trainingsprogramma om het werk te leren. En begeleidt de werknemer op de werkvloer. Een programma duurt maximaal 6 maanden. Aan het eind van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren. De jobcoach blijft bereikbaar wanneer er een probleem ontstaat of als er nog knelpunten zijn.