6 werkgevers, 24 werkzoekenden, 72 gesprekken

9 augustus 2022

Na een digitale kick off op 14 juli, waarin enkele tientallen geïnteresseerde werkzoekenden werden geïnformeerd over een instroomtraject ‘Applicatiebeheer/Desk engineer’, hadden zich 34 kandidaten aangemeld voor een eerste contact met 6 werkgevers. Dat contact kon live plaatsvinden, tijdens speeddates met 24 belangstellenden op de prachtige Deltion-locatie aan de Mozartlaan in Zwolle. De andere gegadigden worden, vanwege de zomervakantie, telefonisch benaderd.

De 6 werkgevers – Cobbler, EveryOffice, ilionX, SCC ONS, Westerman Logistics en Xando – hebben in totaal 72(!) eerste-contact-gesprekken gevoerd. Zeker minimaal 20 vervolgafspraken zijn al gemaakt; deze gaan in de periode van 15 augustus t/m 2 september plaatsvinden. Daarna zijn er met de kandidaten die verder gaan nog arbeidsvoordengesprekken gepland, zodat het leerwerktraject in de week van 26 september kan starten.

Het instroomtraject ‘Applicatiebeheer/Desk engineer’ is een initiatief van Deltion College en Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle.