Inclusief werkgeverschap: juist nú!

27 januari 2023

De personeelskrapte houdt heel veel sectoren in z’n greep. Werkgevers, HR-professionals, intermediairs en recruiters zoeken wanhopig naar nieuwe medewerkers. Vaak doen ze dat nog op de traditionele manier van (online) adverteren: vacatures plaatsen met een eisen- en wensenlijstje ten aanzien van opleiding en ervaring. Diezelfde werkgevers, HR-professionals, intermediairs en recruiters weten eigenlijk ook wel dat die manier nauwelijks vruchten afwerpt. De o zo gewilde vaklui hebben immers al een baan en zijn maar mondjesmaat bereid te verkassen.

Het kan ook anders. Door het bedrijf of de instelling inclusiever in te richten bijvoorbeeld. Door open te staan voor gemotiveerde en getalenteerde mannen en vrouwen die (in hun inwerkperiode) iets meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben. En door te kijken naar iemands mogelijkheden en capaciteiten, in plaats van naar een diploma of vakervaring.
Wie werft en selecteert op basis van competenties – skills – zal zien dat dit de organisatie verder helpt. Het personeelsbestand wordt diverser, meer in balans. Inclusieve werkgevers zijn eensgezind van mening dat inclusie in je organisatie van toegevoegde waarde is.

Wilt u – geheel vrijblijvend – met een adviseur van WSP Regio Zwolle over inclusie van gedachten wisselen? Stuur een mail naar info@wspregiozwolle.nl en we nemen contact op.

Meer weten? Check dan onderstaande links voor interessante informatie.

AWVN

De Normaalste Zaak

Goldschmeding Foundation

Hoe werkt Nederland?

Ondernemen met personeel

VNG

Women inc.